lauantai 2. maaliskuuta 2013

Pakko puuttua Eerolan vääristelyyn

Kirja ”Äärioikeisto Suomessa” on ilmeisesti ollut Juho Eerolalle aivan liian vaikeaa luettavaa. Hänellä tuntuu myös olevan kova tarve puolustella äärioikeistolaisten tekemisiä.

Kolumnissaan (Kaupunkilehti Ankkuri 2.3.2013) hän sortuu vääristelemään tapahtumien kulun Jyväskylässä aivan päinvastaisiksi, kuin todellisuudessa tapahtui. Eerolan mukaan: ”ovelle pistettiin teleskooppipampuin ja teräasein varustautunut anarkistikaarti valvomaan, kuka kirjastoon saa tulla ja kuka ei".

Anarkistikaartiksi voidaan mieluummin kutsua niitä kolmea henkilöä, jotka tulivat kirjan esittelytilaisuuteen räyhäämään ja todistettavasti puukottivat apuun tullutta sivullista.

Eivätkä he todellakaan olleet ”kolme kaljakassia kanniskelevaa urpoa” kuten Eerola kirjoittaa, vaan äärioikeistolaisen Suomen vastarintaliikkeen kannattajia, joiden tarkoitus oli sabotoida tilaisuutta ja joilla oli mm. teräase mukanaan.


”Lehtien palstoille on levinnyt kimittäjien buumi” – tarkoittaako Eerola näillä ”kimittäjillä” mahdollisesti niitä mielipidekirjoituksia, joissa on arvosteltu häntä itseään, kun hän totesi Jyväskylän tapahtumien olleen vain mainostemppu kirjalle?

Hän kuvailee omaa suhtautumistaan isänmaallisuuteen, maahanmuuttoon ja rasismiin erittäin selkeästi. Eerolan mielestä Suomeen saavat tulla tai Suomessa saavat asua vain sellaiset ihmiset, jotka :

a) osaavat suomen kieltä (Eerola: ”kielitaidottomia emme tarvitse”)

b) joilla on työpaikka (Eerola: ”työhaluttomia emme tarvitse”)

c) eivät ole uskonnollisia kiihkoilijoita (Eerola tarkoittanee tällä lähinnä muslimeja)

Eerola kysyy:” Missä tuossa on se pahuus ja rasismi?”

Minäpä kerron.


a) Suomeen ei Eerolan mielestä tarvitse tulla, jos ei osaa suomea.

Okei, kaikki, jotka eivät puhu suomea – pois täältä ja vikkelästi. hus -hus!
Juho Eerolalle: Tämä on rasismia.


b) Kaikki työttömät pois Suomesta – hus- hus!
Sillähän niistä päästään – samalla ongelmistakin.
Juho Eerolalle: Tämä on rasismia.


c) Ihmiset, jotka harjoittavat muuta kuin jotain länsimaista uskontoa kuten evankelisluterilaista tai mahdollisesti katolilaista (onhan se Timo Soinin uskonto), mutta kaikkien muiden uskontojen harrastajat, varsinkin muslimit pois, hus – hus!
Juho Eerolalle: Tämä on rasismia.


d) Juho Eerolan ja perussuomalaisten mielestä homot eivät saa mennä naimisiin ja perustaa perhettä. Pitäisiköhän myös homot ajaa pois Suomesta, hus-hus!
Juho Eerolalle: Tämä on rasismia.


"Hyvin yksinkertaisesti määriteltynä rasismi tarkoittaa ihmisen tai ihmisryhmän arvottamista esimerkiksi ihonvärin, kansalaisuuden, etnisen alkuperän, kulttuurin, äidinkielen tai uskonnon perusteella alempiarvoiseksi kuin muut ihmiset tai ihmisryhmät."
(määritelmä: Euroopan monikielinen termitietokanta)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Vielä päivän kompakysymys lukijoille:
Missä Euroopan maassa alettiin ensin suosia vain omaan rotuun kuuluvia kansalaisia,
sitten syrjiä ja vainota (ja myöhemmin kaasuttaa kuoliaiksi) muita kuin tietynlaisen hyväksytyn arjalaisen ulkomuodon omaavia henkilöitä?

3 pisteen vihje: - tapahtumat johtivat myös historian suurimpaan kansanmurhaan
2 pisteen vihje: - tuota maata johti tällöin pieni, viiksekäs mies
1 pisteen vihje: - tämän liikkeen niin sanottuja uusia kannattajia on paitsi Euroopassa myös Suomessa, joskin monet heistä ovat piilo------- sellaisia.

Vastauksen tietänee meistä jokainen.
Siksi näistä asioista pitää puhua - ääneen.



Tarja Bohm, Suulisniemi, Kotka 2.3.2013

 

Näin Jyväskylän puukotuksesta uutisoi Helsingin Sanomat 30.1.2013:

Äärioikeisto Suomessa -kirjan tilaisuudessa puukotus Jyväskylässä linkki uutiseen tässä:

http://www.hs.fi/kotimaa/%C3%84%C3%A4rioikeisto+Suomessa+-kirjan+tilaisuudessa+puukotus+Jyv%C3%A4skyl%C3%A4ss%C3%A4/a1305643446768?jako=102db685b3e88c138ca796c3f472f806&ref=fb-share

 

 

Ei kommentteja: