tiistai 5. maaliskuuta 2013

Tosi-TV:tä NONSTOPPINA - Kotkan valtuuston kokouksissa

Kotkan Vasemmistoliiton valtuustoryhmä teki ma 4.3.2013 erittäin tärkeän aloitteen Kotkan Kaupungin tilapalvelun siivous- ja kiinteistöhuollon ulkoistamishankkeiden torjumiseksi.

Vaadimme aloitteessa palvelujen yksityistämiseen eli ulkoistamiseen tähtäävän ja salassa valmistellun pilottihankkeen kumoamista ja YT-neuvottelujen välitöntä lopettamista.

Kymen Sanomat (c/o Sanoma Osakeyhtiö) uutisoi kuitenkin yllämainittua valtuuston kokousta hätkähdyttävän suurella puolenaukeaman kuvalla perussuomalaisista valtuutetuista, jotka kuvatekstin mukaan "käyttivät maltillisesti puheenvuoroja" (hih - lievästi sanottuna). Voi kyllä perustellusti kysyä toimitukselta, että mikähän oli se tärkeä journalistinen pointti tällaisessa uutisen painotusvalinnassa?

Voisinpa kuvitella, että mikäli ALOITTEEN NÄIN TÄRKEÄSTÄ ASIASTA olisi tehnyt vaikkapa KOK, niin olisikohan toimittaja valinnut aukeamakuvaksi vasemmiston kaivamassa nenää ja demarit virkkaamassa patalappuja? vai  ja olisiko saattanut tällöin huomiota riittää itse asioille tekstipuolellakin enemmän?

Tällaista tämä on, hyvät ihmiset, mutta mitäpä siitä. Tärkeintä on, että itse tiedämme, mitä teemme ja olemme aktiivisia.

Olen erittäin ylpeä aktiivisesta vasemmiston valtuustoryhmästämme, joka kuuntelee tarkoin asukkaiden antamia tietoja erilaisista tilanteista ja ongelmista työpaikoilla, hoitolaitoiksissa , terveyskeskuksissa, kouluissa... ja reagoi niihin välittömästi. Sama koskee lautakunnissa toimivia vasemmiston ihmisiä. Meillä on hyvä tekemisen meininki  ja työsarkaa tässä kaupungissa todella riittää.

Suosittelen valtuuston kokousten seuraamista niille, joita asukkaita koskevista asioista päättäminen (ja tosi-tv-ohjelmat) kiinnostavat.  Siellä voi esimerkiksi kuulla, miten joku valtuutetuista ihmettelee jatkuvaa valitusta terveyspalveluiden huonosta toiminnasta ja ongelmista, koska hän itse on päässyt - viimeksi eilen -todella nopeasti ja helposti terveyskeskukseen lääkärin vastaanotolle? Kylläpä oli käynyt herralla satumainen tuuri!

Valtuuston kokoukset ovat todella viihdyttäviä - suosittelen.
TOSI -TV:tä nonstoppina maanantai-iltaisin kerran kuussa. Tervetuloa!


Tarja Bohm
kaupunginvaltuutettu vas./sit.
Kotka
06.03.2013

Ei kommentteja: