lauantai 23. maaliskuuta 2013

Asukkaiden laskelmat säästävät rahaa – miksi ei tutkita?


Kaupungin laskelmat Koivulan koulusta eivät ota huomioon kaikkia faktoja. Vanhempien ja opettajien yhdistys on tehnyt vertailevan laskelman Koivulan koulun remonttitarpeesta. Laskelman mukaan kaupunki säästäisi suuren summan rahaa. Lisäksi jo nyt on selvää, että Kyminkartanon koululla on liian vähän luokkia Koivulan oppilaille. Perusopetus joutuisi käyttämään käsityölle ja tekniselle työlle tarkoitettuja luokkia. Tästähän seuraa välittömästi tarve laajentaa Kyminkartanon koulua.


Vetoan kaupunginhallitukseen, joka kokoontuu maanantaina 25.3. Asukkaiden ehdotus on otettava esiin ja tutkittava välittömästi. Se on kaikkien etu, etenkin miljoonavelkojen kanssa kamppailevan kaupunkimme. Asukkaiden ehdotuksessa on potentiaalia. Tämä on nyt sitä vuorovaikutteisuutta, jota nyt pitäisi virkamiesten ja etenkin päättäjien osoittaa, jos halutaan olla kuntalaisten valintojen arvoisia.

Koivulan koulua ajetaan nurin kuin käärmettä pyssyyn - jopa kuntademokratian vastaisilla keinoilla. Palvelujohtaja veti pois aloitteen Koivulan koulun lisäajasta Lasten- ja Nuorten lautakunnan käsittelystä 12.3., koska lautakunta olisi sitä äänin 7:4 puoltanut. Tämä takaisinveto on ristiriidassa kaupunginhallituksen toimeksiannon kanssa, jonka mukaan aloite tulee käsitellä LANULA:ssa ja palauttaa 31.3. mennessä kaupunginhallitukselle.

Virkamies käveli näin kaupunginhallituksen toimeksiannon ja lautakunnan tahdon ylitse. Aikamoista demokratian halventamista, onko kyseessä jopa virkavirhe?  Kunnan päätöksenteko ja demokratia on sitä, että virkamies ESITTELEE, mutta lautakunnat, kaupunginhallitus ja valtuusto PÄÄTTÄVÄT asiat.

Pienet koulut ovat jotain, mitä nimenomaan vaikkapa pääkaupunkiseudulta tänne muuttavat perheet arvostavat, edellyttäen, että ensin onnistuvat saamaan työtä. Turvalliset koulut, jossa opettajilla on aikaa jokaiselle lapselle, ja jossa kaikki tuntevat toisensa, ovat ehdoton markkinointivaltti Kotkalle. Osataanko ja halutaanko sitä meillä käyttää? Nyt päättäjien – puolueisiin katsomatta - mietintämyssyt uuteen asentoon ja nopsasti, ettei toisteta vanhoja virheitä.

 

 

Ei kommentteja: