perjantai 8. maaliskuuta 2013

KOTKA- AREENA E18 - tien varrelle

KOTKA-AREENA sopivaan paikkaan E18-tien varrelle?

Kulttuurilla - laajasti ymmärrettynä - on myös mahdollisuus tuottaa alueelle kasvua.

Hankitaanko kumppaneita ja tehdään n.s. ” Harkimot ” - eli yhdistetty konserttisali – kulttuuri – urheilu- monitoimi-areena :  KOTKA-AREENA tänne E18  -tien varteen - vaikkapa Jumalniemen eteläosaan – tai johonkin muuhun sopivaan paikkaan - Kotkan alueelle E18-tien varteen?

Tietenkään ei pelkästään Kotkan kaupungin asukasmäärä takaa täyttä käyttöastetta tällaiselle hallille, mutta mitä muuntelukykyisempi halli – sitä suuremmat mahdollisuudet erilaisten tapahtumisen järjestämiseen. Tiedämme jo, että Vellamo ei yksinään vedä tarpeeksi ulkomaista kiinnostusta alueelle ja sen käyttöaste on liian pieni pelkästään alueen asukkaista koostuvana.

Kulttuurilla on myös rahaa tuottava ulottuvuus: messut – seminaarit - tiede - taide - näyttelyt – musiikki (kaikki genret) – elokuvat – teatteri – urheilu – hevoset – koirat – sirkus – lastentapahtumat - autot – moottoripyörät – veneet - kilpailut – pelihallit - huvipuisto - maailmanpyörä - whatever -you name it …

Etsitään kumppanit ja rahoitus, paitsi rakentamiseen myös toiminnan pyörittämiseen. Löytyisikö joltakulta purjevene-entusiasti-miljönääripankkiirilta mielenkiintoa hankkeeseen? Löytyykö meiltä omia ”Harkimoja”?  Hän löysi Hartwallin – ehkä me löydämme vaikkapa Valion (suurin elintarvikeviejä Venäjälle) tai jonkun automerkin (suuri autonvienti Venäjälle kauttamme). Entä pelialojen yritykset ja tietokonejätit   Apple - Google -Microsoft? Miettikää kenellä olisi suurin intressi saada nimensä näkyviin suurin kirjaimin E18 –tien varteen? Maailmalla myös vanhoista tehdasalueista on saatu mielenkiintoisia uusia keskuksia aikaan. Olisiko Ahlström Oy kiinnostunut, Karhulan entinen historiallinen teollisuusalue?

Kenttä vapaa, etsikää yhteistyökumppaneita ja rahoittajia. Potentiaalia on. Ei kaiken tarvitse pyöriä vain ja ainoastaan uusien ostoskeskusten ja kauppakeskusten ympärillä. Hanke ei myöskään kilpailisi Pyhtään tuulitunnelin tai Vellamon eikä Tykkimäenkään kanssa, vaan päinvastoin tukisi niitä entisestään, tuoden yleisöä ja mielenkiintoa koko kaakonkulmaa kohtaan.  Miksipä ei vaikkapa kunnallisena yhteistyöhankkeena KOTKA-PYHTÄÄ-HAMINA?

Olisipa hienoa! Esiintyjiä saataisiin kyllä - kulttuurivaihtoa Pietarista, Euroopasta, …aaaaah!
Haaveista totta? Varmasti ennenkin on esitetty tämäntyyppisiä ajatuksia - olisiko jo aika toteuttaa?Saahan sitä haaveilla!

Tarja Bohm
kaupunginvaltuutettu vas./sit.
Kotka

Ei kommentteja: