perjantai 22. maaliskuuta 2013

Ankkalan tilinpäätös 2012

Ankkalan Talous on pahasti miinuksella. Ankkalan Ison Päällikön mielestä se johtuu vain ULKOPUOLISISTA tekijöistä, kuten siitä, että ilkeät isot yritykset ovat laittaneet lähes kaikki savupiiput tukkoon ja ilkeä ”sairaita ankkoja tulvillaan oleva laitos” on salakavalasti laskuttanut liikaa ja työttömien ankkojen suuri joukko on vaatinut liian paljon toimeentulotukea.

Miten paljon Ankkalassa on viime vuosina juossut konsultteja ja paljonko näiden työ on maksanut? Mitä konsulteilla on ollut sanottavaa? Entä miten perusteltuja ovat Ankkalan johdon talousleikkuriksi palkkaaman Pelle Pelottoman laskelmat siitä, millaisissa suurkouluissa Ankkalan lapset tulevaisuudessa käyvät?

Pelle Pelottoman kehittämä uusi giljotiini pyrkii myös ulkoistamaan ja yksityistämään Ankkalan kunnan peruspalveluita. Nyt paikataan halvoilla konsteilla menneiden hyvien vuosien isoja virheinvestointeja ja giljotiini osuu kipeästi Ankkalan palveluihin.

Ankkalan valtuuston vanha (ennen vetovastuussa ollut) Punasiipiryhmä istuu kokouksissa siipi maassa, sulat lamassa, alistuneena huokaillen, mutta myötäilee Pelle Pelottoman esityksiä. Ulkoistetaan siivous ja kunnossapito. Siirretään koulukiinteistöt kiinteistöyhtiölle. Perustetaan holding-yhtiöitä hoitamaan kunnan tehtäviä. Yksityistetään koko Ankkala. Pian voidaan valtuustokin lakkauttaa, koska eihän sillä ole enää mitään tehtäviä. Ankkalan väki miettii jo, mihin yhtiöön lähtisi Ankkalasta.

Ankkalan valtuustossa on myös aktiivinen Vasenräpyläisten ankkojen ryhmä. He ovat Ankkalan johtoryhmän mielestä huligaaneja ja raggareita. Valittavat aina. Miksi he eivät olleenkaan kehu ja kannusta meitä, miettivät johtoAnkat ja vanha Punasiipiryhmä. Meidän Ankkalahan on ”hieno City, vireä, vetovoimainen, meillä on Meri ja Venäjä ja…Puistot ja… kaikki”. Pitää olla positiivisia … ja kulkea Ison Päällikön ”askelmerkkejä”, koska hänellä on se salaperäinen oikea kortti.

Ankkalan johtoväki esittelee ensi viikolla 2012 tilinpäätöksen, jossa on vain miinusta. Miten vastuusta irti räpiköivät viimevuotiset päättäjät ja johtoryhmä? Mitä kaakattavat Perusankat? 

Seuraavaksi jäämme odottamaan mielenkiinnolla myös Ankkalan ja naapurissa sijaitsevan Hanhelan yhdistämisiä. (?)  Pyymetsää lännessä ei huolita mukaan (?), eikä ainakaan kotkottavaa Kanalaa pohjoispuolelta. Ja samassa sairaalassa ei ainakaan vieruspedeissä maata - se on selvä se. Kvaak!

Vasenräpyläinen Ankkalan Raggari                                    
Tarja Bohm  22.3.2013 Kotka                             

Ei kommentteja: