tiistai 26. helmikuuta 2013

N.s. valtuuston tiedonantokokous, Kotka 25.2.2013

Olipa mitäänsanomaton valtuuston tiedonantokokous eilen Kotkan kaupungin johdolta.
Tärkein valinta tiedotuksen aiheeksi juuri nyt oli "strategia" - eli sisällöltään ympäripyöreitä itsestäänselvyyksiä ja muuta markkinointihöpinää... - esimerkkinä vaikkapa kaupunginjohtajalta: "lisää "sykettä" kaupunkisuunnitteluun", voi pyhä sylvi! Kuinka hölmöinä meitä valtuutettuja oikein pidetään?

Kaupunginjohtaja näyttää edelleen elävän ihan pilvissä ja luulee edelleen johtavansa isoa CITYä.
Jospa nyt kuitenkin haettaisiin sitä "sykettä" näihin touhuihin sillä lailla, että tutustuttaisiin vaikkapa talouden lukuihin kunnolla. Siinä olisi sarkaa kaupunginjohtajallakin parantaa.

Muita lippulaiva-näkymiä yritystoimintaan ei ollut  kj:llä tarjota kuin logistiikka. No, niin kertoihan hän meidän sijaitsevan idän ja lännen välissä. Kiva.

Ehkä Grand Hotel Europesta  (?) Pietarista löytyy se uusi visio, jolla toriasiakkaita saataisiin Kotkan toreille rättiostoksille. Siitä se lähtee. Anteeksi, mutta olisiko kenelläkään mitään muita ideoita?

Suosittelisin, että kaupunginjohtaja kiinnostuisi enemmän esimerkiksi kaupungin lainamääristä, lainojen lyhennysaikatauluista jne. Vai eivätkö nämä asiat kuulu hänelle? Kuuluuko hänelle vain visiot ja strategiat, joista on helpompi laverrella?

Sorry Henry, mutta Kotkan tilannetta eivät nyt sanahelinät paranna. Sitä paitsi - strategia on tarkoitettu noudatettavaksi ja toteutettavaksi, eikä vain "laadittavaksi".  Nykyisissäkin "strategioissa" on kaikenlaista, jota ei edes ole ajateltu noudattaa. Ei tuntunut kaupunginjohtaja tietävän paljon Alborgin sitoumuksestakaan. Sitaatti H.L.: "Eikös se ollut sellainen paksu lista krukseja?" 

....Syvä huokaus.... - Niinpä.

Nyt on ohjelmassa kaupunkistrategia -seminaari piakkoin. Saadaanhan siellä helistellä.Tällaisessako valtuutettuja nyt istutetaan? Olisin kyllä mieluummin talousseminaarin kiireellisyyden kannalla.

No, täytyypä tästä puhua lisää valtuustossa, ryhmässä ja tehdä aloitteita ym. ym. Terveiset kaikille valtuutettukavereille puolueisiin katsomatta - ollaan aktiivisia ja opiskellaan yhdessä näitä juttuja – ja pieni kriittisyys ei ole olleenkaan pahasta -vieläpä toivottua - muuten meitä viedään kuin pässejä narussa.

Kyllä - olen uusi valtuustossa ja on paljon opittavaa, mutta silti? Funtsatkaa vähän, mihin meidän aikaa käytetään. Rohkeutta, vahvoja hermoja ja erityisesti vahvoja istumalihaksia tarvitaan.


 











http://www.kotka.fi/strategiat   

Tarja Bohm 26.2.2013

Ei kommentteja: