lauantai 9. helmikuuta 2013

Äärioikeisto Suomessa ja ajatuksiani kohusta


On vaikea keskustella asiapohjalta sellaisen henkilön kanssa, jonka puheiden läpilyövänä teemana on asioiden vähättely tiedon kustannuksella. Kun tieto loppuu, tällainen henkilö on taipuvainen kääntämään itse asian päälaelleen ja tarttumaan johonkin epäolennaiseen, joka kääntää keskustelun suunnan muualle.

Näin teki mielestäni Juho Eerola (ps.), kun hän kommentoi väkivaltaista hyökkäystä, joka tapahtui ”Äärioikeisto Suomessa”-nimisen kirjan esittelytilaisuudessa Jyväskylässä.Kirja pureutuu tiukasti radikaalioikeiston historiaan ja sen yhteyksiin perussuomalaisuuteen.

Ei olekaan ihme, että kirjan syväluotaus ja ansiokkaan tutkimuksellinen luonne ovat hermostuttaneet niitä tahoja, jotka ovat käsittelyn keskiössä, koska aihe on sekä lähihistoriaa, että tätä päivää ja kirjassa mainitaan useita henkilöitä myös nimeltä.

Onko niin, että jos Suomessa kirjoitetussa kirjassa mainitaan sana ”äärioikeisto”, niin tällaisen kirjan esittelytilaisuuksiin on järjestäjien varustauduttava suurin piirtein poliisivartioin ja metallinpaljastimin. Tähänkö on tultu Suomessa?

Juho Eerola (ps.) on pyrkinyt kovasti ottamaan etäisyyttä menneisyyteensä Suomen Sisussa ja hänen antipatiansa kirjan sisältöä kohtaan purkautuivat nyt hyvin odotetulla tavalla. Kun tietämys ei riitä - on turvauduttava hyökkäykseen ja käännettävä asian päinvastaiseksi - ja sillähän jo pääseekin otsikoihin.

Kirja osui arkaan paikkaan. Aihe tulee liian lähelle perussuomalaisia.

Tarja Bohm, Kotka9.2.2013
 
Hyvä keskustelu aihesta myös Pressiklubissa 8.2.2013 - katso Yle Areenasta
linkki tässä  keskustelu tästä aiheesta alkaa 13.05 min kohdalta    http://areena.yle.fi/tv/1785837?fb_action_ids=291564557638438&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

 

Ei kommentteja: