torstai 21. helmikuuta 2013

Kotkan valtuuston on päästävä huolehtimaan taloudesta ja palveluista

 



Kun ei Kymen Sanomat (paikallislehtemme Kotkassa) tätä kannanottoa julkaissut, niin minä julkaisen.

Oheisena Vasemmistoliiton Kotkan valtuustoryhmän kannanotto kaupunginjohtaja Lindelöfin matkailua, luottokortin käyttöä ja lähipiirin kestityksiä koskevaan asiaan ja vuonna 2011 alkaneisiin kuittitutkimuksiin - olkaa hyvät.
 
Valtuustoryhmän mielestä asian tutkimista on nopeutettava ja lisätutkimukset on aiheellista suunnata taaksepäin vuodesta 2011 - jolloin kuittisotku alkoi.

 ---------



Kotkan valtuuston on päästävä huolehtimaan taloudesta ja palveluista
Kotkan johtavien virkamiesten kaupungin luottokorttien käytön vuoden 2011 osalta selvitti Oy Audiarev Ab. Selvitys on toimitettu kaupunginvaltuutetuille. Aikaisemmin Tuokko Tilintarkastus Oy selvitti kaupunginjohtajan ja silloisen kaupunginhallituksen puheenjohtajan Ranskan (8.-13.3.2011) ja Italian (13.–17.9.2011) matkojen tositteet. Tätä selvitystä ei ole vielä valtuutetuilla.
Julkinen keskustelu kaupungin luottokorttilasku- ja matkalaskuista alkoi v. 2011. Syystäkin se jatkuu ja edessä on kaupunginvaltuuston vuoden 2012 tilinpäätöksen käsittely. On aiheellista tutkia luottokorttien käyttö ja matkalaskut vuosilta 2008 - 2010. Syytä tähän on näiden vuosien osalta enemmän kuin vuoden 2012 kuittien kohdalla, Matkojen kritiikki alkoi 2011 ja lienee vuoden 2012 aikana jo vähentänyt piittaamatonta luottokortin käyttöä.
Vuosien 2008 - 2010 selvityksen voi suorittaa valittava tarkastuspäällikkö virkatyönään. Samalla on syytä selvittää Petäjäsuon talokauppoja. Yhdelle talonomistajalle maksettiin ylihintaa, toisille tästä puolet ja osalle kolmasosa. Ensimmäisen kaupan noin 340 000 euron hintaa arvioitsijat perustelevat piharakennuksella ja autotallilla.
Korruption kitkemisessä on monta sarkaa käymättä. Tässä on tehtävä uudelle valtuustolle. Samalla valtuuston on käytävä käsiksi pääongelmaan, kaupungin talouden tervehdyttämiseen niin, että kuntalaisten palvelut turvataan.
Vasemmistoliiton Kotkan valtuustoryhmä
Tarja Bohm, Seppo HanhelA, Juhani Hodju, Semi Lommi, Joona Mielonen,
Petri Pekkola,
Seija Piipponen - Pekkola, Risto Repo, Pentti Tiusanen, Pirjo Tujula


Ei kommentteja: