torstai 16. toukokuuta 2013

Saneeraaja saneeraa – päättäjän tulee kuunnella asukkaita

Kotkassa tarvittiin säästöjä. Kutsuttiin saneeraaja ulkopuolelta, koska kaupunginjohtajamme edustaa, ei johda operatiivista toimintaa, eikä koske käytännön työhön. Saneeraaja maksaa omat  veronsa Kirkkonummelle ja tuli vain tekemään siivoustyönsä Kotkassa. Siitä hänelle maksetaan. Ei asukkaiden kuuntelusta.

Tämä tulisi mielestäni päättäjien ymmärtää. Koivulan koulupäätös osoittaa, että näin ei ole. Perusteluina sdp-kok -akselilta esitettiin vain "pakko säästää"- mantraa, mutta asukkaiden ehdotushan tähtäsi nimenomaan säästöihin. Ei ollut korvia kuunnella asukkaita, luottamus virkamieheen meni edelle. Valtuustosalissa vaikutti siltä kuin SDP-KOK (-1) olisi hypnotisoitu toistamaan tätä mantraa ja sulkemaan korvansa muilta näkökohdilta.

Koivulalaiset hakivat yhteyttä päättäjiin, esittivät laskelmia ja hyvin perusteltuja ja mietittyjä ehdotuksia, kutsuivat keskusteluihin ja halusivat todella tehdä rakentavan ehdotuksen, jolla paitsi turvataan kaupunginosan lapsiperheiden elämänlaatu, myös saadaan säästöjä.

Ei ole millään puolusteltavissa, ettei lasten vanhempien järjestämässä tilaisuudessa koululla ollut SDP-KOK -osastolta kuin yksi kokoomusvaltuutettu. Olisikohan päätös ollut erilainen, jos Koivulassa asuisi joku näistä päättäjistä?  

On turha vedota säästöihin, kun vaihtoehtoesitys oli tarjolla, mutta ei haluttu edes kuunnella, aivan uskomatonta asukkaiden aliarviointia.  Samanlaista kohtelua muistan kokeneeni Itärannan yli kolmen vuoden taistelussa ja samoilta tahoilta. Edes keskusteluun ei lähdetty, koska perusteluja ei ollut, eikä kanttia keskustella.

Onhan se tietysti paljon helpompi tie valtuutetulle, jos annetaan virkamiesten tehdä kaikki päätökset. Mihin meitä silloin tarvitaan?
Haminassa on aamun lehden (Kymen Sanomat 16.5.) mukaan tehty "välttämätön avaus" keskustelulle kaupungin työntekijöiden lomautuksista ja irtisanomisista. Ensin kaupungilta irtisanotaan, sitten otetaan ulkopuoliset firmat hoitamaan työt. Tästä onkin kokoomus jo aloittanut lobbauksen myös Kotkan valtuustossa. Virkamiessaneeraaja tuntuu olevan samoilla linjoilla. Mitä tekee entinen työväenpuolue SDP?

Ei kommentteja: