perjantai 10. toukokuuta 2013

Koivulan koulun laskelmat tarkistettava

 

Asukkaat ovat äänestäen valinneet valtuutettunsa. Virkamiehet tekevät ehdotuksia, mutta valtuutettujen tehtävä on päättää, mitä asioita painotetaan, mihin rahaa laitetaan ja mistä säästetään.

 
Meidän yhteinen tehtävämme on löytää säästöjä.  Se edellyttää, että päätösten pohjaksi esitetyt luvut ovat mahdollisimman tarkkoja. Se on kaikkien etu.

Langinkosken koulun oppilaiden sijoitteluja on jo tarkistettu ja tarvittavia muutoksia suunnitelmiin on tehty. Myös Koivulan koulun laskelmissa on tarkistamisen varaa. Kuinka paljon tarkalleen, emme tiedä, ennen kuin laskelmat tarkistetaan.

Laskelmien tarkistusta varten asukkaat pyytävät vuoden lisäaikaa Koivulan koululle, koska esimerkiksi päiväkotihanke koulun yhteyteen on poistettu.

Suunnitelmat ovat muuttuneet, mutta päättäjille nyt esitetyssä selvityksessä ja kustannusarviossa päiväkodin hinta näyttää silti olevan edelleen mukana.  

 Asukkaat ovat tehneet oman selvityksensä laskelmineen ja jättäneet sen päättäjille sekä kaupungin kirjaamoon. Sitä ei ole käsitelty. 

Asukkaat ovat osoittaneet useita perusteita sille, että sekä oppilaiden sijoittelua, että remontin hintaa tulee selvittää tarkemmin. Ei ole riittävä peruste hylätä heidän pyyntöään siksi, että kouluasiasta päätettiin jo edellisen valtuuston aikana.

Koivulassa korjausten oli tarkoitus alkaa jo vuosia sitten, mutta koulu on rakenteeltaan terve ja joutui odotuslistalle, koska Aittakorven koulussa oli homeongelmia.

Nyt tarvitaan vain hieman lisä-aikaa lukujen ja suunnitelmien täsmennykseen. Tällöin valtuustokin voi vakuuttua siitä, että se tekee päätöksensä oikeiden ja tarkkojen lukujen pohjalta.
 
Koivulan koulun jatkoajasta päätetään valtuustossa ensi maanantaina 13.5.
Samalla päätetään noin 100 pienen alaluokkalaisen koulumatkasta. Onko heillä syksyllä lyhyt koulumatka tuttuun ja turvalliseen lähikouluun vai pitkä marssi isoja teitä pitkin?

Lähikoulut ovat pienen kaupungin markkinointivaltti. Käytetään sitä korttia oikein. Me tarvitsemme nuoria perheitä. Heissä on kaupungin tulevaisuus. 

 

Tarja Bohm 10.5.2013

 

 

 

 

Ei kommentteja: