perjantai 3. toukokuuta 2013

Kotkassa demareita ei saa kritisoida


Vastine ja korjausta Matti Piiparin kirjoitukseen KySa 3.5.2013

En tunnu olevan Piiparin suvun suosiossa. Ei julkaissut poika -Piipari kahta viimeisintä kirjoitustani Ankkurissa, eikä tunnu tykkäävään äiti eikä isäkään. Pakko on korjata Matti Piiparia siinä, että en ole syyttänyt sen enempää Pentti Välipakkaa kuin Anna-Liisa (ex-Piipari) Kasuristakaan yhtään mistään.

Aloitin kirjoitukseni (KySa 1.5.2013): ”Olen eri mieltä sekä Pentti Välipakan, että Anna-Liisa Kasurisen kanssa Kotkan uuden valtuuston toiminnasta.” Koska kyse on mielipidekirjoituksista, saanee niissä ilmaista olevansa asiasta eri mieltä. Se ei ole syyttämistä. Ei pidä vääristellä.

Käytin kirjoituksessani tarkoituksella sanaa korruptio. Se tarkoittaa toimivallan väärinkäyttöä yksityisen edun tavoitteluun. Tämä sana on monelle vieras ja pelottava. Totta, yhteiskunnassamme ei saisikaan syntyä tilannetta, jossa siitä tarvitsisi puhua. Mutta jos jotain siihen viittaavaa ilmenee, on asiaan tartuttava, oli sitten kyse minkä puoluesuunnan edustajista hyvänsä. Tämä on minun mielipiteeni.

Virkamiehet eivät yksin ole vastuussa talouden ahdingosta. Siinä olen samaa mieltä isä-Piiparin kanssa. Kuitenkin ylin virkamies kaupungissamme on kaupunginjohtaja. Hän on kapteeni, joka määrittelee laivan suunnan.  

Edellisessä valtuustossa – toimikaudella 2008 – 2012 istui SDP/ Kok -enemmistö. En halunnut kirjoituksessani yksin demareiden vastuuta liikaa korostaa, mutta tottahan se on, että enemmistö tekee äänestämällä päätökset, myös taloudenpidosta.  Vähemmistössä ollut vasemmistoliitto on YKSINÄÄN harvemmin saanut omia esityksiään läpi, koska on ollut vähemmistössä. Pentti Tiusasen moittiminen ei siten osu kohdalleen lainkaan.

Kaupunginjohtajan (Henry Lindelöf, SDP) ja entisen kaupunginhallituksen pj:n (Vesa Salminen SDP) läheinen hyvä-veli-yhteistyö herätti kritiikkiä jo pitkään ennen reissukuittien esiintuloa. Toivon, että tehtävät tutkimukset ovat puolueettomia, kattavat myös bonusten jakelut virkamiehille ja johtavat johdon omien rahankäyttölimiittien tiukentamiseen.

Moitetta minulle tuli demareilta paitsi kirjoituksesta, myös vappumarssissa kantamastani kyltistä ”Herrat kuriin”. En näe tarvetta pyydellä anteeksi. Vappu on työväen juhla johon kannanotot kuuluvat. Saisivat näkyä enemmänkin. Kuka vappumarssista on muuttanut tällaisen pelkän "lippukulkueen", jossa päättäjät kulkevat rinta rottingilla, mutta johon asukkaat eivät saa osallistua?

Tarja Bohm
Kaupunginvaltuutettu, vas./sit.


ALLA linkit alkuperäisiin kirjoituksiin.

Tarja Bohm, Kymen Sanomat 1.5.2013:
http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2013/05/01/Valtuusto+haluaa+puuttua+korruptioon/2013315632447/69

Matti Piipari, Kymen Sanomat 3.5.2013.
http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2013/05/03/Valtuustossa+yh%C3%A4+liikaa+populismia/2013315640367/69

 

Ei kommentteja: