torstai 25. heinäkuuta 2013

Onkohan Seppo Eerola nähnyt pahaa unta?


Vaikea saada kiinni siitä, mikä on ollut Seppo Eerolan kirjoituksen ajatuksena (Ankkuri 24.7.).  Tuntuu siltä kuin Eerola senior olisi nähnyt pahaa unta, jossa Tarja Bohm riehuu Kairon kaduilla. Voin rauhoittaa teitä ja isä-Eerolaa tiedolla, että minulla ei ole mitään tekemistä Kairon tapahtumien kanssa.

Työväen arvot olen perinyt kotoa. Meidän perheessä olen syönyt samaa puuroa isän kanssa ja saman pöydän ääressä. Ihan samalla tavalla taitavat olla isä ja poika syöneet omaa puuroaan Eeroloidenkin kodissa.
Vasemmistoliitto on ollut johdonmukainen kaupunginjohtajan ja lähipiirin kuittisotkuasiassa. Olen useaan kertaan eri kirjoituksissa todennut, että tutkimus kestää mielestäni liian kauan, mutta se on silti tehtävä lainmukaisesti.

Eikös se ollut kokoomus, joka nosti kuittisotkut esille kunnallisvaalien alla näyttävästi valtuuston luottamusmittauksella?  Sen jälkeen asia on edennyt valtuuston kautta normaalin tutkimuskäytännön kautta, tarkastuspäällikkö aloittaa toimessaan elokuun alusta jne.
Lisäksi perussuomalaiset ovat tehneet asiasta rikosilmoituksen, joka saattaa johtaa uuteen syyteharkintaan, tai sitten ei.
Vastuuvapauden myöntämättä jättäminen kaupungin johdolle on harvinaista, mutta tutkimusten ollessa kesken täysin loogista. Vastuuvapautta ei tule myöntää, ennen kuin asiat on selvitetty.  Ihmettelen, että entistä poliisimiestä tässä jokin vaivaa. Tuliko ehdotus väärältä suunnalta?

Valtuutettujen tehtävä on paitsi päättää mihin rahaa käytetään, myös tarkastella siitä miten rahaa on käytetty virkamiesten toimesta.  Tähän työhön on aiemmin suhtauduttu  ilmeisen löperösti, koska skandaaleja on noussut esiin. Menetettyä luottamusta on nyt sitten todella vaikea palauttaa.

En ole koskaan nauttinut toisten kärsimysten seuraamisesta. En varsinkaan ole koskaan leikkinyt Eerolan mainitsemaa hyönteisten vahingoittamisleikkiä. Meidän perheessä ei ollut poikia, mutta oli sentään kolme fiksua tyttöä! (hih!). Minulla ei ole kokemusta tuollaisista ilkeistä leikeistä. Muistan perustaneeni perunamaan nurkkaan eläinten hautausmaan, joskus löytämilleni kuolleille linnuille. Väsäsin itse ristinkin liiterissä merkiksi hautapaikalle.


Seppo Eerolalle toivotan myönteisiä ajatuksia ja hyvää kesän jatkoa.  

Tarja Bohm
kaupunginvaltuutettu, vas./sit. 

Ei kommentteja: