tiistai 9. heinäkuuta 2013

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän kannanotto (Kotka) kokonaan

Kaupunginvaltuuston on oltava valmis päätöksiin 

 
Eduskunnan oikeusasiamiehen toimiston päätös Kotkan kaupunginjohtajan kuittien selvittelystä on tarpeen. Kun on epäilys aikaisemmasta rikostutkinnan lopettamisen aiheellisuudesta, on asia kertaalleen selvitettävä. Näin oikeusasiamies on vain palauttanut asian lähtöruutuunsa. Kesäkuun kuumilla on oikeusasiamiehen toimiston päätöksestä innostuttu liikaakin.

 Kaupunginjohtaja Lindelöfin menettely koko luottokorttiselvittelyn aikana on ollut ikävästi johdonmukaista. Hän ei ole missään vaiheessa pahoitellut menettelyään. Kertaalleen menetetty asukkaiden luottamus on vaikea palauttaa, etenkin kun asianosaiselta puuttuu täysin itsekritiikki.

 Kaupunginvaltuusto ei antanut kaupunginjohtajalle vastuuvapautta vuodelta 2012. Jatko riippuu vuoden 2012 kuittien tarkastuksesta. Kaupunginjohtajan vastuu on punnittava kokonaisuutena. Tähän kuuluu Pohjois-Hämeen poliisilaitoksen aloittama selvitystyö, vuosia jatkunut, kaupunginjohtajan suorittama asiaton kestitys ja ylellinen elämä. Matkakohteet ja tapahtumat Nizzassa, Pariisissa ja Porvoossa ovat tästä osoituksena.

 Kaupunki on valinnut tarkastuspäällikön, jonka tehtävänä on selvittää kaupungin luottokorttien käyttö useamman vuoden ajalta. Kaupunginjohtajan lisäksi kohteena ovat myös muut kaupungin luottokortin haltijat. Tarkastuspäällikön tulee olla tarkastuslautakunnan ja valtuuston alaisuudessa, ei tutkittavista kuten kaupunginjohtajasta riippuvainen.

 Kaupungin johdon on ymmärrettävä kaupungin talouden vaatimukset, lopetettava ylihinnoiteltuihin ”opintomatkoihin” osallistuminen. Kaupunginjohtajan on viisasta peruuttaa Volvo - leasing sopimuksensa ja arvioitava toimintansa kaupungin taloudellista tilaa vasten. Samalla on vihdoin selvitettävä korruptio, joka koskee Petäjäsuon talokauppoja, yhdelle on maksettu ylihintaa, toisille ei edes käypää hintaa vaan uhattu ulosotolla.

 Kaupunginvaltuuston tulee olla valmis tarttumaan tilanteeseen vuosien 2008 - 2010 ja v. 2012 luottokorttiselvityksen ja oikeusasiamiehen ratkaisun mahdollisten seurausten jälkeen. Samalla valtuuston on käytävä käsiksi pääongelmaansa kaupungin talouden tervehdyttämiseen niin, että asukkaiden palvelut turvataan.

 
Vasemmistoliiton Kotkan valtuustoryhmä

Tarja Bohm
Seppo Hanhela
Juhani Hodju
Semi Lommi
Joona Mielonen
Petri Pekkola
Seija Piipponen-Pekkola
Risto Repo
Pentti Tiusanen
Pirjo Tujula
 
Kannanotto lähetettiin lehteen perjantaina 4.7. ja vasta keskiviikkona 10.7. sille löytyi hieman tilaa  Kymen Sanomista. Tällainen typistys siitä sitten lopulta julkaistiin:


Kymen Sanomien mukaan he eivät julkaise minkään ryhmien kannanottoja sellaisenaan, vaan ainostaaan uutisen muodossa. Tämä tietysti antaa lehdelle mahdollisuuden käsitellä asiaa juuri sen kokoisena uutisena kuin haluavat. Olisikohan uutinen ollut yhtä vähäisen kokoinen jonkin toisen ryhmän - esimerkiksi lehden suosimien oikeistopopulistien taholta tulleena kannanottona?

 





 

Ei kommentteja: