sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Palautetta Kymen Sanomille 29.6.2013 - vastausta odottaen

Paikallislehden nykyinen linjaus koskien uutisointia yhteiskunnallisisista/ poliittisia aiheita on pidemmän aikaa kiinnittänyt huomiotani. Tiedoksenne Kymen Sanomille kirjoittamani palaute.  Saa kommentoida.   Tarja Bohm
--------------------
Hei Kymen Sanomien toimitus,
En oikein ymmärrä lehtenne toimituksen tekemiä linjauksia uutisoinnissa.
Eilinen 28.6. lehti oli kuin perussuomalaisten tilaama mainoslehti Seppo Häkkisen puolitoistasivuisinen Eerola-artikkeleineen, täydennettynä Juho Eerolan mielipidekirjoituksella.
Kun sitten saatte meidät "muut" ärsyyntymään ja kirjoittamaan jotain asiallista mielipidettä vastineeksi (29.6.), niin valitsette keskelle mielipide-palstaa kenenkäs muun, kuin Juho Eerolan mainoskuvan, jolla näiltä kriittisiltä mielipiteiltä viedään tehoa. 
Toivon, että kyseessä on enemmän ”työtapaturma” kuin erittäin taitava lukijan manipulointi.
Persujen puoluekokous lähestyy, mutta monien muidenkin puolueiden puoluekokouksia on käyty ja niistä olisi aihetta ollut kirjoittaa, mutta ei ilmeisesti ole lehtenne kannalta riittävän mediaseksikästä.
Populistinen politiikanteko, jota perussuomalainen puolue harrastaa, perustuu juuri tällaisiin "iltapäivälehtimäisiin" haastatteluihin ja esillä oloon lehdessä, ilman mitään muuta tavoitetta tai suurempaa asiasisältöäkään.
Mielestäni lehdistön ja pitkään yhteiskunnallisten aiheiden parissa toimineiden ammattitoimittajien tulisi olla enemmän valveutuneita ja olla menemättä ansaan.
Ellei se sitten ole tarkoitushakuista ja lehden valitsema ja noudattama poliittinen linjaus?
Tänä vuonna lähes jokaisen valtuustokokouksen jälkeen uutiskuvat ovat kohdistuneet lähes poikkeuksetta perussuomalaisiin. Aina on kuvakulmat valittu persuihin, vaikka he eivät olisi edes esiintyneet mitenkään asioiden kannalta keskeisesti kokouksissa.
Tämä ei tarkoita sitä, ettäkö henkilökohtaisesti olisin kuvajulkisuutta vailla. En todellakaan. Mutta monet asukkaat ja lehtenne lukijat ovat alkaneet kiinnittää huomiota ja kritisoida Kymen Sanomien tekemiä uutisointivalintoja ja etenkin kuvavalintoja paikallispolitiikan osalta.
Tiedotuksen ”kärki” tuntuu kohdistuvan muuhun kuin kokousten tärkeimpään asiasisältöön.
Pyydän kiinnittämään huomiota monien asukkaiden toiveisiin tasapuolisemmasta tiedottamisesta, mitä tulee yhteiskunnallisiin aiheisiin ja puolueiden toiminnasta kirjoittamiseen.
 
Ystävällisin terveisin ja hyvää kesän jatkoa
29.6.2013   Tarja Bohm
Kaupunginvaltuutettu, vas./sit.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Kuulosti ihan suvaitsevaisen kommentilta, suvaitsevainen on aina oikeassa, muunlaisia mielipiteitä ei saa suvaitsevaisuuden nimissä esittääkään.
Ei siis mitään uutta.