perjantai 28. kesäkuuta 2013

Juho Eerolan tulisi pysyä tosiasioissa


Kaupunginjohtaja Lindelöfin ja kaupunginhallituksen entisen puheenjohtajan, Vesa Salmisen toiminnan ja ns. kuittijupakan tutkiminen ei suinkaan ole päätöksessä, eikä mitään tuomiota ole vielä olemassa, kuten Eerola kirjoituksessaan (KySa mielipide 28.6.) virheellisesti antaa ymmärtää.

Eduskunnan oikeusasiamies on antanut Pohjois-Hämeen poliisille tehtävän tutkia asian perustelut uudelleen.
Tarkoitus on selvittää, johtavatko tosiasiat syytteeseen vai eivät. Kaikki asiaan liittyvät asiapaperit ovat tässä käsittelyvaiheessa vain Päijät-Hämeen poliisin käytettävissä. Mitään ratkaisua eikä oikeuden tuomiota asiassa ei suinkaan ole vielä olemassa.

Tulee myös muistaa, että Kotkan kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti olla myöntämättä tili- ja vastuuvapautta asianosaisille, kunnes koko kuittisotku ja a.o. henkilöiden toimet on perusteellisesti tutkittu koko edelliseltä valtuustokaudelta.

Lisäksi kaupunginhallitus on päättänyt sisäisen tarkastuspäällikön palkkaamisesta 1.8.2013 alkaen. Tarkastuspäällikön tehtäviin kuuluu kaikkien kaupungin taloudenhoitoon ja virkamiesten toimintaan liittyvien, myös kuittisotkuja koskevien asioiden tarkastus.

Poliittisten päättäjien tehtävä on varmistaa, että tarkastuspäällikön toiminnan puolueettomuus taataan siten, että hänen esimiehenään toimii tarkastuslautakunta, eikä missään tapauksessa sen enempää kaupunginjohtaja kuin kukaan muukaan virkamiehistä, joiden toimien laillisuuden seuranta kuuluu tarkastuspäällikön tulevaan työhön.
Kaupunginjohtaja Lindelöfin ja ex. kaupunginhallituksen puheenjohtajan ylimielisyys ja veronmaksajien varojen piittaamaton käytös luottokorttia vinguttamalla on asukkaiden aliarviointia ja täysin tuomittavaa.

Tuomittava on myös se tapa, jolla kaupunginjohtajalle hoidettiin kultaista kädenpuristusta vastaava johtajasopimus erottamistapauksessa. 
Asian tutkiminen on vienyt meidän monien mielestä aivan liikaa aikaa, mutta tutkimus tulee silti tehdä loppuun ja viedä päätökseen laillisin keinoin.

Tästä on ymmärtääkseni olemassa hyvinkin laaja yksituumaisuus nykyisessä valtuustossa.
 

Tarja Bohm, kaupunginvaltuutettu, vas./sit.

 

 

Ei kommentteja: