sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Valiokunta ei ole juridinen tuomioistuin


No niin me asukkaat alamme saada tarpeeksemme Lindelöf -kohusta. Tämä on viesti toreilta.
Valtuuston asettama valiokunta aloittaa nyt kaikella todennäköisyydellä ”mielettömän poliittisen puliveivaamisen” keskenään siitä, nauttiiko Linde luottamusta vai ei. Valtuutetut yrittävät välttää ”suon siellä ja vetelän täällä”.  Muistutanpa teitä valtuuston jäseniä vielä siitä, että asukkaat, jotka teidät ovat valinneet valtuustoon, luottavat teidän toimivan rehellisyyden, moraalisuuden, oikeudenmukaisuuden puolesta, oli puolueenne sitten mikä tahansa.

Olen kuullut sellaisiakin ajatuksia, että tässä kysymyksessä on tutkittava vain ja ainoastaan ”onko Lindelöf suoranaisesti rikkonut lakia” – eli kirjaimellisesti noudatettava tuomioistuin -periaatetta. Valtuuston valiokunnalla ei tietääkseni ole juridisen tuomioistuimen valtuuksia eikä näin ollen sen velvollisuuksiakaan.
Sen sijaan - valiokunnalla on mielestäni suuri velvollisuus asukkaita kohtaan tehdä se mikä on moraalisesti oikein. Kalliiksi on kaveri ja visiot kaupungille tulleet 10 vuoden aikana, se on selvä, mutta ne visiot on myös kokoomus iloisesti siunannut, joten vaalitemppu kuivui täysin kasaan siltä osin.
Valiokunnan tulee päättää siitä, voiko valtuusto ja jokainen valtuutettu omalta osaltaan todella luottaa siihen, että tämä kaupunginjohtaja kaikissa toimissaan on tehnyt ja tulee tekemään eläkeikäänsä (?) saakka ensisijaisesti kaupungin etua, eikä omaa etuaan noudattavia ratkaisuja.

Rehellisyyden ja avoimuuden aika on tullut. Sitä vaatii kansa. Piste.
Mentävä asia edellä – ei politiikka edellä.

Tarja Bohm, vas./sit.

Ei kommentteja: