sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Ehdokas 145 Tarja Bohm, Suulisniemi


53 v. kieltenopettaja, venäjän ja englannin kääntäjä, tulkki, artenomi AMK (muotoilu). Olen toiminut venäjä-suomi-englanti kääntäjänä, tulkkina, projektitehtävissä noin 15 vuotta venäjänkaupassa, erilaisissa rakennusprojekteissa, kunnes keski-ikäisenä halusin tehdä jotain muuta.
Työkielet suomi-venäjä-englanti-ruotsi.

Tällä hetkellä olen työssä Etelä-Kymenlaakson ammattiopistossa, jossa opetan S2 -suomea (suomea vieraana kielenä) maahanmuuttajille. Viihdyn tässä kansainvälisessä porukassa oikein hyvin, vaikka palkka ei päätä huimaa ja työ on pätkätyötä, aina kurssi kerrallaan.

KANSALAISTOIMINTA: Kansalaisliike Pro Äijänniemi, Kotkan Ympäristöseura ry, Meri-Kymen Luonto ry. ( Suomen luonnonsuojeluliitto), Urheiluseura Popinniemen Isku ry.

PERHE: Olen sinkku ja asun Kotkan itäosassa, Karhulan Suulisniemessä vanhassa kotitalossa jälleen 30 vuoden jälkeen. Avokumppanini on koirapoikakaveri, kultainennoutaja Nalle 7 v.

HARRASTUKSET JA INTOHIMOT: Vanha kotitalo on puuhamaani. Kävelen paljon luonnossa ja räpsin valokuvia (harrastajasellaisia) ja ihailen oikeita luontovalokuvaajia. Luen luontolehtiä ja tykkään telkkarin luonto-ohjelmista, mutta myös hyvistä murhamysteereistä. Soudan naapurin veneellä ongelle hyvällä kelillä. Fazerin sininen huutelee jääkaapin hyllyltä - liian usein - mikä näkyy vyötäröllä.

Olen aina opiskellut lisää jotakin ja nytkin menossa yliopisto-opintoja - tällä hetkellä S2-aineopinnot (suomea vieraana kielenä) Jyväskylän avoimessa yliopistossa. Perusopinnot suoritin edellisenä talvena ja viime talvena sain opettajan pedagogiset opinnot päätökseen.

MIKSI LÄHDIN VASEMMISTON EHDOKKAAKSI?
Mietin tosi pitkään ehdokkaaksi lähtöä. Sitten päätin, että en halua olla takarivistä huuteleva puskakriitikko, ja on parempi tarjoutua ottamaan vastuuta itsekin, eikä vain kirjoittelemaan lehdessä, koska kuitenkin haluan ottaa kantaa asioihin. Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista.

Itärannan ja vapaiden rantojen puolustamisessa havaitsin, miten vaikea on saada puoluesidonnaisia aitoja rikottua, vaikka kuinka haluaisit keskustella kaikkien kanssa. Puoluepoliittisia leimoja lyödään liian lujasti ihmisten otsaan ja sitten ei oikeasti KUUNNELLA. Haluaisin Kotkan valtuustoon sellaisia osaavia ihmisiä, jotka tekevät enemmän avointa yhteistyötä asiapohjalta kuin puoluepoliittiselta pohjalta.

Yhteiskunnassa ja vaalikeskusteluissa on liikaa kaikenlaista pinnallista diipadaapaa. Mediaseksikkyys ja populismi liian usein ohittaa vakavat asiat. Seuratkaapa vain, millaisia "ääritapauksia" esimerkiksi nuorista ehdokkaista media nostaa esiin, samalla kun fiksuja, ahkeria ja maltillisia nuoria ei mainita missään.

Valtuustossa päätetään kuntalaisten verovarojen käytöstä ja se ei ole ihan leikin asia. Kotkassa ollut mielestäni liian vähän kontrollia - oikeastaan ei lainkaan -esimerkiksi virkamiesten - kaupungin korkeimman johdon varojenkäytössä. Varojenkäyttöä on valtuutettujen valvottava etukäteen - eikä jälkikäteen. Valtuutettujen tulee tehdä työtä ymmärtääkseen asioita jo niistä päätettäessä, eikä vain luotettava virkamiehistön tekemiin ehdotuksiin muka ainoina oikeina ratkaisuina. Eikä saa tyrmätä suoralta kädeltä hyviä ehdotuksia, jos ne sattuvat tulemaan "väärältä" puolueelta.

Merkintä sitoutumaton minun kohdallani tarkoittaa, että en ole minkään puolueen jäsen. Vasemmistoliitossa on henkinen kotini ja en pidä esimerkiksi demariryhmän ryhmäkuripolitiikasta. Kotkan Vasemmistoliiton valtuustoryhmässä jokainen äänestää oman mielipiteensä mukaisesti, ilman painostusta tai sanktioita. Muuten olen sitä mieltä, että meille Suomessa riittäisi jako konservatiivit ja demokraatit. Demokraatteihin hyväksyisin nykymenolla varmaankin demarit ja vasemmiston, ja ehkäpä vihreätkin... katsotaan mihin kehitys johtaa pikkuhiljaa. Muut laittaisin sinne konservatiiviseen osastoon.

Sydämeni on aina ollut vasemmalla. Kotona korostettiin aina ensin rehellisyyttä, erilaistenkin ihmisten kunnioittamista ja erityisesti opiskelun tärkeyttä. Olen rehellisen työläisperheen tytär ja ylpeä siitä.

TÄRKEIN POLIITTINEN TAVOITE VALTUUSTOSSA TAI LAUTAKUNNISSA:
Työ näissä kaikissa on yhteistyötä, myös toisten mielipiteiden kuuntelua. Haluan puolustaa asia kerrallaan heikompien etuja. Tärkein ja vaikein pohdittava asia tulevalla valtuustolla ja lautakunnilla on Kotkan huolestuttava taloustilanne. Miten voimme tehdä työtä kaupunkimme kehittämiseksi paremmin, tehokkaammin ja erityisesti, mitä on tehtävä saadaksemme lisää työtä ja työpaikkoja ja niiden myötä lisää verotuloja käytettäviksi palveluihin.

Miten taata tärkeimmät palvelut kuten ihmisten terveyspalvelut, vanhustenhoito, koulujen toiminta. Tärkeitä asioita on paljon. Erityisesti tietysti kismittää tämä palveluiden jatkuva "keskittäminen", jota on jatkunut kymmeniä vuosia. Pääsääntöisesti palveluja on keskitetty Kotkansaarelle ja vähennetty Karhulasta. Minusta olisi korkea aika alkaa "keskittää" (muotisana poliittisessa retoriikassa) eli palauttaa joitain palveluja tänne Karhulan suuntaankin välillä. Myös tulee nähdä Karhulan potentiaali kehittyvänä alueena, eikä vetää enää kaikkea sinne ahtaalle saarelle, joka on todellisuudessa pussinpohja, jos ajatellaan tulevaa E18.

En pidä katteettomista lupauksista, joita helposti satelee näin kuntavaalien alla sieltä täältä.
Voin luvata ainoastaan olevani rehellinen ja tekeväni parhaani. Vasemmistoliiton vaaliohjelma kannattaa kuitenkin lukea. Siinä on lista konkreettisia asioita, joita minäkin kannatan. Löytyy osoitteesta http://kotka.vas.fi/kuntavaalit_2012/

Muista minulle tärkeistä asioista ja ajatuksistani niistä voit lukea näiltä blogisivuiltani http://tarja.bohm.blogspot.fi ja vanhempia juttuja myös Itärannan vapaiden rantojen puolustamista varten vuonna 2008 avaamiltani kotisivuilta www.proaijanniemi.net

Löydät minut myös facebookista
http://www.facebook.com/tarja.bohm

Sähköposti: tarja.bohm@kymp.net
Puhelin: 050 5299359


Ei kommentteja: