lauantai 6. lokakuuta 2012

INNOVATION CITY – KOTKA ?


Kotka-Hamina-Kouvola -seudulla on mahdollista YHDESSÄ toimien saada aikaan enemmän. Tarvitaan kaikkien tahojen osallistumista, kaupunginjohdon, poliitikkojen, yritysten, Cursorin, korkeakoulujen, median ja asukkaiden yhteistyötä.

Katsokaa kuntakarttaa tarkasti. Tulevatko ihmiset E18 valmistuttua kääntymään pussin pohjalle Kotkansaarelle asioimaan, vai ohjaako uusi ramppi heidät mieluummin Jumalniemeen? Jumalniemeä on kehitettävä edelleen, mahdollisuuksia on paljon. Suuret parkkialueet ovat tyhjillään Jumalniemessä iltaisin ja viikonloppuisin, entäpä jos tehdäänkin sinne yhdessä Finnkinon kanssa suuri elokuvateatteri ? VoiSI olla aluksi vaikka Amerikan malliin iso screen eli ulkoilmateatteri, johon ajetaan autoilla - why not? 

Aivoriihi pystyyn ja avoimesti katsomaan maailmalta mitä kaikkea ihmiset voivat keksiä. Eikä odotella mannaa tippuvaksi valmiiksi lautaselle – jostain? Työtä tarvitaan ja paljon enemmän aktiivista kehitystyötä, eikä kuppikuntaista kyläpolitiikan tekoa. On korkea aika valtuutettujen ja virkamiesten osata katsoa KOKO KOTKAN aluetta kokonaisuutena eikä piipertää kukin oman kaupunginosansa lumoissa. En myöskään lähettäisi kaupunginjohtoa YKSIN reissuun etsimään ideoita Nizzasta, vaan kutsuisin mieluummin asiantuntijoita MEILLE kylään, jotta tieto ulkomailta tulisi laajemman kuulijakunnan käyttöön.

Käytetään suhteita ulkomaiselle ja kotimaiselle tiedealalle apuna kaupunkimme kehittämisessä. Lisätään yhteistyötä eri koulutuslaitosten välillä esimerkiksi vihreässä teknologiassa. En tarkoita vain kaupunkimme sisällä (se on puuhastelua) vaan nimenomaan ulospäin, eikä vain Suomessa vaan myös ulkomaisten koulutuslaitosten kanssa.

Kaupungin johdolta kuulen usein kehityksen avainsanoina - Satama, Transito, Venäjä, Kauppa ja Turismi- mutta liian harvoin kuulen sanoja Uusi teknologia-Vihreä teknologia - Uudet kehittämishankkeet- Innovaatiot - Koulutus. Cursorin vuosikertomuksen 2010 mukaan heillä on joitain ”vihreitä” hankkeita, mutta miksi niistä ollaan niin vaisuja ja vähäsanaisia. Myös Cursorin budjetoidut ja toteutuneet hankkeet ovat kaksi eri asiaa.

Yksinomaan Venäjälle ja venäläisiin liikemiehiin suuntautuminen ei riitä. He ovat oppineet toimimaan maassa, jossa ei ole lainsäädäntöä ja jossa verojen maksamista pidetään silkkana hulluutena.

Yhteinen visiomme voisi olla INNOVATION CITY – KOTKA ?


Tarja Bohm, Suulisniemi

 

 

 

1 kommentti:

bimdusha kirjoitti...

Olen jo kertonut keksintöä. Kirjoitin patenti agentille. hän sanoi, "se toimii, mutta se on erittäin kallis valmistaa." vaikka olen varma, että ei ole mitään halvempi. tämä on umpikuja