maanantai 29. huhtikuuta 2013

Vappumarssilla nähdään, Keskiviikkona 1.5. Kotkan keskuskoululta kello 10.45

Vähän kommenttia (29.4. Kymen Sanomat) juttuaiheisiin ja pääkirjoitukseen



Pääkirjoitus/Markku Kumpunen - väittää, että Kotkan kunnallispolitiikan pelisäännöt olisivat hukassa. Olenkin odottanut, milloin alkaa tämmöinen puhe.  Seuraavaksi aletaan varmasti moittia uusia valtuutettuja LIIASTA AKTIIVISUUDESTA.

Kotkan valtapeli ja kunnallispolitiikka on vuosikausia perustunut yhden suuren puolueen ja virkamiesten valtaan sekä hyväveli-järjestelmään.  Tämä on tosiasia ja kaikki kotkalaiset tietävät, että esimerkiksi kaupungin töihin ei ole helposti päässyt, jos ei ole tietyn valtapuolueen puoluekorttia ainakin suvussa.

Nyt kun kunnallisvaalit ovat tuoneet kaupungintalolle uusia päättäjiä (24 uutta kaikkiaan 51 valtuutetusta), jotka haluavatkin puuttua tähän vuosikymmeniä vallinneeseen korruptuneisuuden tilaan, on muutosvastarinta todella kovaa. Virkamiehet ovat asettuneet vastustusasemiin, koska virkamiesvalta on toiminut tähän asti n.s. kumileimasin-periaatteella: virkamies esittää - valtuusto siunaa.

Kuitenkin demareissakin on jo tapahtunut jonkinlaista sukupolvenvaihdosta ja kaikki edellytykset kirkastaa omaa toimintamallia ovat olemassa. Hyvä aloitus olisi tehdä oikeasti yhteistyötä sen toisen ainoa työväenpuolueen eli vasemmistoliiton kanssa, eikä nähdä "mörköjä" siellä, missä niitä ei ole. Vanhat (kuitti)sotkut on kuitenkin selvitettävä ensin, että voidaan aloittaa puhtaalta pöydältä.

Jos vaikka omenasadosta osa on pilalla, ei kaikkia tarvitse heittää pois, mutta huonot on poistettava, muuten menee koko satsi piloille.

Rehellisyyttä ja aitoa työväenhenkeä kehiin ja vappumarssille koko porukka, liput ja banderollit korkealle - hommia riittää!

p.s.  Terveiset NIILLE PARILLE OPISKELIJATYTÖILLE maaanantain lehdessä jutussa Popovin patsaalta: 

VAPPU ON EDELLEEN TYÖVÄEN JUHLA
- ja myös opiskelijoiden tottakai!
Työväenjuhlaa tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, varsinkin tällä huipputyöttömyyden ja rakennemuutoksen alueella!
 
Tervetuloa vappumarssille kaikki, lähtee Kotkan keskuskoululta ke 1.5. kello 10.45
Nähdään siellä ! Vappuna saa puhua politiikkaa, mutta tottakai myös muuta - kunhan se on hauskaa  -  toivoo Tarja Bohm


Ei kommentteja: