sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kotkan uusi valtuusto haluaa puuttua korruptioon


Olen eri mieltä sekä Pentti Välipakan  (Kymen Sanomat 27.4.) että Anna-Liisa Kasurisen (Kymen Sanomat 28.4.) kanssa uuden valtuustomme toiminnasta.  

Kaudelle 2013 - 2016 asukkaat äänestivät 24 uutta valtuutettua ja hyvä niin. Kaikkiaan Kotkassa on 51 valtuutettua. Muutosta on kaivattu ja sitä tarvitaan, mutta vastarinta entisen vallan eturintaman taholta on tiukkaa.

Edellisen valtuuston aikana kaupungin varojenkäytön kontrolli oli löperöä ja johti 30 milj. € alijäämään. Erittäin heikkoa navigointia. Laivan kapteenina on toiminut nykyinen kaupunginjohtaja, miehistönä virkamiehistö. Miksi laivamme on päätymässä karille? Kontrolli petti. Syötiin tulevaisuuden eväät. Nyt eletään velkarahalla.

 Tili- ja vastuuvapautta ei ole vielä myönnetty tilivelvollisille vuodelle 2012.  Kaiken tiedon valossa tulee olemaan ongelmallista sitä myöntääkään, ainakaan kakistelematta.

 Meno on uuden valtuuston myötä muuttunut.  Virkamiesten ja monen muunkin tahon muutosvastarinta on päivänselvää. Virkamiehet laativat esityslistat. Kuittisotkujen selvittelyhalut ovat olleet kateissa. Tutkimusraporttien saantia valtuustolle on viivytetty. Olisiko mahdollista, että tarkoituksena on ollutkin antaa ajan kulua ja parantaa haavat?

Täydet pisteet annan kaupunginhallituksellemme suoraselkäisyydestä päätöksessä viedä kuittitutkimus loppuun ja ulottaa se koko edelliselle valtuustokaudelle. 

 Suosittelen epäilijöille tutustumista valtuuston pöytäkirjoihin. Vuoden alusta on ollut vasta kolme kokousta, joissa on käsitelty monia aiheita, tosin paljon vähemmän ”mediaseksikkäitä” kuin kuittitutkimukset. 

 Jos lukee ainoastaan paikallislehteä, niin vaikuttaa siltä kuin kuittisotku olisi ainoa asia, jota valtuusto olisi käsitellyt. Miksi näin? Kysykää lehden toimitukselta.

 Medioista on tullut yhä enemmän ”politiikan tekijöitä” kuin tiedottajia. Mediat valitsevat mistä kirjoittavat ja ketä haastattelevat. Joskus oleellisempaa on se, mistä ei kirjoiteta.
 
Kotkassa on liian kauan vallinnut korruptoitunut vallanpito. Keskustelu pyörii kaupunginjohtajan ympärillä, koska kaupungin ”poliittinen eliitti” on koostunut hänen ympärilleen kerääntyneestä hyväveli -verkostosta.

 On kyse suuremmista asioista kuin etanat tai kalliit hotellit. Uusi valtuusto on halunnut puuttua korruptioon ja se on todellakin aivan oikein.

 

Tarja Bohm

kaupunginvaltuutettu, vas.sit., Kotka 

28.4.2013

Ei kommentteja: