torstai 25. huhtikuuta 2013

Oikeistopopulismi torjutaan vain vasemmiston yhteistyöllä



Italiassa 25% äänestäjistä meni sellaisen liikkeen tueksi, jolla ei ole puoluepoliittista linjausta (Grillo). Kansa on kyllästynyt poliittisen valtaeliitin korruptioon. Onko Euroopassa, myös Suomessa tapahtumassa jotakin, josta poliittisilla päättäjillä ei vielä ole hajuakaan. Kansalaisliikkeitä syntyy ja niiden myötä asukkaat ja kansalaiset vaativat todellista demokratiaa, ei puoluepoliittista kuppikuntaisuutta.

Poliittisen valtaeliitin käytös ja lukuisat skandaalit myös Suomessa ovat vieneet uskottavuuden pelkästään poliittiseen asemoitumiseen perustuvaa järjestelmää kohtaan. Monet valtapoliitikot ja myös korkeat virkamiehet – ei vain Kotkassa vaan muissakin kaupungeissa - ovat menettäneet sekä uskottavuutensa, että asukkaiden luottamuksen.

Tällaisessa tilanteessa on syntynyt kysyntää populistisille puolueille, joilla ei ole muuta linjaa, kuin tarttuminen aiheisiin, jotka nousevat mediaotsikoihin ja antavat heille näkyvyyttä.  Tällainen liike Suomessa on oikeistolainen perussuomalaisuus, joka on medioita taitavasti hyödyntämällä luotu illuusio köyhemmän luokan etujen ajamisesta, vaikka se todellisuudessa palvelee oikeistolaisen valtaeliitin tavoitteita.

Olisi mielestäni korkea aika työväen etuja puolustavien voimien tunnistaa heitä yhdistävät tekijät ja hakea toisistaan se terve ja aito työväenhenki, jolla nykyiselle sosiaaliturvalle ja hyvinvoinnille aikoinaan rakennettiin perusta.  Nyt maassamme on vallinnut oikeistolais-liberaalinen suuntaus jo niin kauan, että suuri osa vaikkapa nuorista ei enää tiedä, miten tähän on tultu. Ei muisteta, miten ja mistä nämä nyt meille itsestään selvät työehdot ovat syntyneet.   

Kataisen sateenkaarihallitus toimii liian oikeistolaisessa hengessä ja on pysynyt koossa toistaiseksi isoilla kompromisseilla. Sosialidemokraattien ja vasemmiston tulisi löytää sekä valtakunnallisesti että paikallisesti ASIOIDEN HOIDON TASOLLA aidosti toisensa. Asukkaiden ja kansan mielipiteillä on väliä. Jääräpäinen lukittuminen puoluepoteroihin asioiden kustannuksella ei ole järkevää.

25.4.2013 
Tarja Bohm
kaupunginvaltuutettu, vas./sit, Kotka
 



 

 

Ei kommentteja: