maanantai 9. huhtikuuta 2012

Taitaa olla kevättä ilmassa

Taitaa olla kevättä ilmassa                                                               
3.3.2012 Kotka                                                                     

Käykö Teillekin joskus niin, että jostain kummallisesta syystä juuri tiettynä päivänä elämä tuntuu niin mahdottoman hienolta? Johtuuko tällainen yhtäkkinen ilon oivallus siitä, että aurinko paistelee jo korkeammalta ja minun aivokopassani serotoniinit alkavat virrata kuin kevätpurot, vai olenko vaan sattunut nukkumaan poikkeuksellisen hyvin viime yönä? Ei, kyynikot, seksillä ei nyt ole osuutta asiaan. Tämä on jotain muuta iloa.
Miksi juuri tänään tuntuu niin hyvältä kaikki? On niin hienoa kun on kivat naapurit ja ystäviä, joiden kanssa huumori pelaa. On niin kivat työkaverit ja oppilaat, ettei malta edes sairaslomalle jäädä, vaikka viime viikon flunssapöpö puskee täysillä vielä keuhkoputkessa.
Ja vaikka uutisissakin pukkaa kaiken aikaa hälyttävämpiä uutisia talouslamasta, verotuksen kiristämisestä meiltä pienituloisilta ja rötösherrojen (niin niitä ennen vanhaan nimitettiin) hyväveli-kerhoista ja voittojen kahmimisesta Suomessa, niin tänään ei mikään tunnu minun hyvää tuultani pilaavan.
Jaksan jopa kevyesti naurahtaa Nenosen alatyylisille vitseille ja hymähtää vaan Häkämiehen (sen ministeriveljen tällä kertaa) jutulle, jossa hän on lähes tuota pikaa perustamassa suomi-venäjä -seuraa, kun se Venäjä-Venäjä-Venäjä vielä taannoin oli niin hirveä uhka. Raha se kaunistaa rumankin morsmaikun, sanoi vanha kansa, vai sanoiko? Taisin keksiä sen itse ihan kevytmielisyyttäni.

Tällaiset tunnemaailman ”ilonkohtaukset” sattuvat kumma kyllä usein juuri sunnuntaipäivälle, jolloin pitäisi jo alkaa tuntua maanantain läheisyys ja irtautumisen tuska viikonloppuvapaasta, mutta ei, tänään ei huolen häivää. Ei harmita mikään, ei Wahlroos, ei Häkämies eikä edes Nenonen!
Mikä ihme minua vaivaa?

p.s. säästäkää silti ne pienet koulut…

Tarja Bohm, Suulisniemi, Kotka

Ei kommentteja: