lauantai 19. toukokuuta 2012

Kotkan viimeisimmät skandaalit - kaupungin johdon jetset-elämää loistohotellissa Nizzassa


Horjuuko luottamus päättäjiin?                                       20.5.2012 Kotka

Hetkinen-kenen luottamus ja mihin? Salmisen luottamus Lindelöfiin vai päinvastoin? Vai poliittisten päättäjien luottamus toisiinsa? Miksi muut poliitikot vaikenevat? Eikö ole muillakaan puhtaat jauhot pussissa? Ollaanko jälleen kerran lakaisemassa johdon virheet maton alle?

Kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin vähättelevän ylimieliset lausunnot, "näin minä aina toimin”, ”kestitys on ollut kohtuullista” - antavat kyllä aiheen olettaa, että jos tällaisissa "pikkuasioissa" ollaan näin lavean tien kulkijoita, niin miten sitten isoissa? Laajempaan tutkintaan on aihetta, eikä vain matkakulujen osalta. Tarkastuslautakunnan työ on tehtävä kunnolla, muuten se ei vakuuta ketään.


Voisitte olla siellä valtuustossa vähän tiukempia Tupu-Hupu-Lupu –ketjun rahankäytölle yleensäkin. Pienistä puroista ne virrat syntyvät ja ”Pennissä on markan alku”, sanoi vaarini ennen ja päteehän se vieläkin.

Loistohotelleissa asuminen ja pröystäily on tietenkin kovasti vastoin kaupunkilaisten oikeudentajua.  Kaupunkilaisilla onkin parempi todellisuudentaju kuin kaupungin johdolla. Kotka on suuremmissa veloissa kuin koskaan.

Matkoissa ja kaupungin edustamisessa ei tietenkään ole mitään pahaa silloin, kun se palvelee kaupungin etua. Matka Nizzaan on kuitenkin ollut selvästi ”palkintomatka” osallistujille, ja kuluja ei ole säästelty. Vielä kotimatkalla jäi upporikkaan leikkiminen ja jetset -vaihde päälle.

Olen erittäin hämmästynyt matkalle osallistuneiden huonosta tilannetajusta.  Lisäksi tapa, jolla he reagoivat saamaansa kritiikkiin osoittaa kyllä uskomatonta röyhkeyttä. Ken itsensä ylentää – se alennetaan, opetettiin jo alakoulussa.  Jos kaupunginjohtaja olisi pyytänyt anteeksi, ja sanonut, että tämä oli ”lipsahdus joka ei toistu”, niin olisin ollut valmis uskomaan häntä. Mutta ei, röyhkeästi vain nostetaan itsensä eliittiin, jonka ei tarvitse edes kommentoida asiaa.

Toivon, että valtuusto haluaa viedä tarkastuksen loppuun asti, sillä muuten menee ihmisiltä luottamus paitsi näihin kyseisiin henkilöihin, myös muihin päättäjiin.

Oikeustajua koskettavat kysymykset ovat aina perustavaa laatua olevia, koska niissä mitataan kaupunkilaisten luottamuksen aste kaikkiin päättäjiinsä.  

Tällöin ei ole kyse siitä onko varastettu tikkari iso vai pieni, vaan jos se on varastettu, niin se on.

Tarja Bohm, 20.5.2012 Kotka

Ei kommentteja: