sunnuntai 9. marraskuuta 2014

KOTKAN BUDJETTIKÄSITTELY VALTUUSTOSSA 10.11.2014

Minusta meitä päättäjiä on opastettu kiinnittämään huomiota LIIKAA vain ja ainoastaan palvelujen vähentämiseen. Liian vähän on etsitty budjetista muita kohteita vähennyksiin. Olemme vasemmistoliiton ryhmän kanssa käyneet jo monena päivänä ja iltana ja edelleen käymme sivu sivulta läpi budjettiesitystä.

Minusta sieltä on vieläkin löydettävissä kohtia, joihin puuttua mieluummin kuin vain palvelujen vähentämiseen. Esimerkiksi, vielä ei ole kyseenalaistettu suuria yläpään hallintokuluja (ostopalvelut) tai hirveän suuria panostuksia markkinointiin (Tall Ships Race ja muut vastaavat hankkeet (jotka ovat kivoja, mutta ei tulisi liioitella), eikä varsinkaan Cursorin vuosittain nielemiin suuriin summiin tai siihen, että omalla, kaupungin 100% omistamalla energiayhtiöllämme ei ole koskaan mennyt yhtä hyvin. Olisi hyvä, jos yhtiö, jonka toimintaa tuetaan ja jonka sähkölaskuja maksetaan, ottaisi myös enemmän osaa säästötalkoisiin silloin, kun on tiukat ajat.

Mietin, että onkohan nyt niin, että Kotkassa on olemassa tabuja, joihin ei saisi koskea? Ei pitäisi olla. Keskustelu ja päähuomio on mielestäni nyt budjettikäsittelyn alla kohdistettu liiaksi vain pariin asiaan, ja kaikki muu menee liian helposti läpi ilman kysymyksiä.

Tätä haluaisin painottaa kaikille valtuutetuille evästykseksi huomiseen budjettikäsittelyyn. Asiallista keskustelua ilman populistista vouhotusta, sekä yhteistyötä ja laaja-alaista harkintaa budjetin tasapainotukseen toivoen.

Tarja Bohm 9.11.2014

Kaupunginvaltuutettu, Vasemmistoliitto Kotka

Ei kommentteja: